Hitta till oss

Bilglas

Loading window repair...

Våra skickliga glasmästare har lång erfarenhet och rätt utbildning för att laga och byta alla typer av bilglas, oavsett ålder på bilen. Att låta en auktoriserad verkstad byta eller laga bilens glas betyder säkerhet för dig som kund. Vi har rätt utrustning och rätt lim för att återsälla bilen till ursprungligt skick. Bilens framruta är en avgörande del av bilens hållfasthet och innehåller på modernare bilar ofta säkerhetsutrustning som till exempel trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms.

Vad gör jag om fått ett stenskott?
Kom in till oss så kan våra tekniker bedöma skadans omfattning, vi försöker i första hand alltid laga stenskottet men om placeringen av skadan är i det direkta synfältet måste rutan bytas. Se alltid till att ha ett så kallat stenskottsplåster i bilen, med hjälp av detta kan man undvika fortsatt sprickbildning tills dess att man hunnit in på verkstaden (hämta gärna stenskottsplåster kostnadsfritt i vår kundmottagning). Man bör dock undvika att vänta för länge med att laga skadan då till exempel temperaturskillnader kan få ett litet stenskott att spräcka hela rutan.

När kan man laga ett stenskott?

Det är inte alltid man behöver byta en laminerad vindruta när oturen varit framme. Ofta kan man laga enstaka stenskott utan att glasets hållbarhet äventyras eller att sikten påverkas. De flesta försäkringsbolag har en låg självrisk på stenskottslagning och vi samarbetar med alla bolag. För dig med en märkesförsäkring kostar det ca 100:-.

  • Röd färg: En skada i det direkta synfältet kan inte repareras.
  • Skador belägna nära en A-stolpe eller taket får inte repareras eftersom vindrutan, i vissa fall, fungerar som en del av säkerhetsburen.
  • Gul Färg: Skador som befinner sig i det indirekta synfältet kan repareras om de är mindre än 15 mm.
  • Grön färg: Skador på vindrutans övriga områden kan repareras – men bara om de är mindre än 25 mm.
Sliten vindruta- en trafikfara
Enligt en undersökning som VTI (Väg- och Transportforskningsinstitutet) har gjort visar att även en sliten vindruta med smårepor försämrar sikten . Undersökningen konstaterar att en ny rutan har siktlängd i snitt 200 meter, en ruta på 15 000 mil har siktlängd 91 meter i och en ruta på en bil som har rullat 35 000 mil har bara 69 meter i snittlängd. Redan efter cirka 8 000 mil påverkas sikten trafikfarligt i möte i mörker, regn eller lågt stående sol.

Ta hand om din vindruta

Genom att byta torkarblad med jämna mellanrum kan du minska uppkomsten av repor. Under vinter och höst kan man passa på att tvätta rutorna när man tankar eller använda vanligt fönsterputsmedel hemma. Man minimerar då risken att smuts och vägdamm samlas vid vindrutetorkarna. Vi kan även göra en så kallad bilglasbehandling på din bil. Rutan behandlas med ett speciellt medel som gör det svårare för smuts och insekter att fastna. Behandlingen ökar också säkerheten då avrinningen vid regn blir mycket effektivare.

Solfilm
Med solfilm reflekteras solens strålar och klimatet i kupén blir behagligare. Barn och husdjur slipper också solens bländande och besvärande strålar i baksätet, dessutom så minskas UV strålarna och bilens inredning håller bättre. Våra skickliga tekniker hjälper dig att hitta rätt nyans av toning efter dina behov. Solfilm är ett effektivt sätt att skapa en behagligare körupplevelse och det är enkelt att montera bort när man vill.