Hitta till oss

Däck och priser

Vinterdäck 2019

Nu är det dags för vinterdäck. Vi hjälper dig hitta rätt däck för dig och din bil. Att handla däck av en auktoriserad återförsäljare betyder trygghet för dig. Det kan vara svårt att välja däck, skillnaden kan vara stor beroende på vart och när du ska åka. Glöm inte att dåligt grepp med däcken förlänger stoppsträckan – oavsett hur bra bromsarna är. Titta in till oss så hjälper vi dig att välja rätt däck – till rätt pris.

Se prisexempel på vinterdäck >>

Se lediga tider och boka hjulskifte / däckhotell >>

Be om prisuppgift på däck  >>

När får man använda sommar- / vinterdäck?

Du får använda sommardäck:
1 april-30 november (får användas längre om det inte är vinterväglag).
Sommardäck måste användas från och med 16 april.

Vinterdäck krävs:
1 december-31 mars om det är vinterväglag.
Dubbdäck får användas: 1 oktober-15 april

Mönsterdjup

Nya Sommardäck har ett mönsterdjup på 7-8, vinterdäck har ett mönsterdjup på 9-10mm. Lagen kräver minst 1,6mm på sommardäcket och minst 3mm på vinterdäcket. Måttet skall tas på det sämsta stället. Bra att veta är att vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken kommer ner till 3mm. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana. Vinterdäck som har mindre än 5mm mönsterdjup är heller inte längre att betrakta som vinterdäck.


Bilden visar kontaktyta med vägen vid 3mm vatten på vägen i 75kmh.


Däckhotell i Göteborg

Att ta hand om kompletta hjul är både skrymmande och kräver en del arbete. Låt i stället oss ta hand om dina hjul i vårt däckhotell i Göteborg. För endast ca 5:-/dygn förvarar du dina hjul tryggt och smidigt. Däckservice i Göteborg blir aldrig enklare än hos oss. Dygnskostnaden är beräknad på Däckhotell Small 895:-/säsong delat på ca 6 månaders förvaring. Läs vidare här nedan om vilket däckhotellsalternativ som passar dig bäst.

Låt oss ta hand om hjulen till din bil.

Hjulskifte, 299:-

Byte av hjul. Priset är med CMS kortet, ord pris 349:-

Däckhotell , 895:-

INGÅR: Skifte, Förvaring
Priset är med CMS kortet, ord pris 995:-

Hjulinställning, 1350:-
Fyrhjulsinställning inkl. justering.


Formulär för prisuppgift på däck eller bokning av däckhotell/hjulskifte

Ange ditt ärende i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Ange alla övriga frågor och önskemål (tex däckdimension vid prisförfrågan eller önskad tid för hjulskifte)   i det stora textfältet.

Jag vill haVar vill du förvara/byta hjul?
Hur vill du bli kontaktad?