Hitta till oss

Däck och priser

Sommardäck 2018

Nu är det dags för sommardäck. Vi hjälper dig hitta rätt däck för dig och din bil. Att handla däck av en auktoriserad återförsäljare betyder trygghet för dig. Det kan vara svårt att välja däck, skillnaden kan vara stor beroende på vart och när du ska åka. Glöm inte att dåligt grepp med däcken förlänger stoppsträckan – oavsett hur bra bromsarna är. Titta in till oss så hjälper vi dig att välja rätt däck – till rätt pris.

 

När får man använda sommar- / vinterdäck?

Du får använda sommardäck:
1 april-30 november (får användas längre om det inte är vinterväglag).
Sommardäck måste användas från och med 16 april.

Vinterdäck krävs:
1 december-31 mars om det är vinterväglag.
Dubbdäck får användas: 1 oktober-15 april

Mönsterdjup

Nya Sommardäck har ett mönsterdjup på 7-8, vinterdäck har ett mönsterdjup på 9-10mm. Lagen kräver minst 1,6mm på sommardäcket och minst 3mm på vinterdäcket. Måttet skall tas på det sämsta stället. Bra att veta är att vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken kommer ner till 3mm. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana. Vinterdäck som har mindre än 5mm mönsterdjup är heller inte längre att betrakta som vinterdäck.


Bilden visar kontaktyta med vägen vid 3mm vatten på vägen i 75kmh.

 

Formulär för prisuppgift på däck eller bokning av däckhotell/hjulskifte

Ange ditt ärende i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Ange alla övriga frågor och önskemål (tex däckdimension vid prisförfrågan eller önskad tid för hjulskifte)   i det stora textfältet.

Jag vill haVar vill du förvara/byta hjul?
Hur vill du bli kontaktad?